Op zoek naar een nieuwe muzikaal leider

Muzikaal leider

Met het aangekondigde vertrek van Elke Jansen zijn wij per september 2022 op zoek naar een nieuwe muzikaal leider. Hieronder vind je het profiel van Schudden voor Gebruik en de muzikaal leider die we zoeken. Ben of ken jij diegenen die wij zoeken? Lees dan verder, en stuur een mailtje naar Wiebe van Bruggen.

Profiel Theaterzanggroep Schudden voor Gebruik
Theaterzanggroep Schudden voor Gebruik bestaat uit zes vrouwen en zes mannen, in de bezetting SMATBarB. We zingen Nederlandstalig, a capella kleinkunstrepertoire; liedjes met een verhaal en een twist. We zijn (zeer) ervaren zangers en zangeressen en houden dan ook van een uitdaging in de vorm van pittige arrangementen,  solopartijen en enkelvoudig bezette ensembles. We studeren de noten thuis in zodat we ons tijdens de repetities kunnen beperken tot de moeilijke noten, samenzang en afwerking. We treden op zonder begeleiding van de muzikaal leider en laten ons regelmatig inhuren voor allerhande gelegenheden. Van een verjaardag tot festival - zoals De Nacht van Goud in Deventer - tot onze vrijwel jaarlijkse samenwerking met muziektheater De Plaats (Arnhem). Om de paar jaar zetten we een eigen grotere theaterproductie neer, in samenwerking met een regisseur.

Schudden voor Gebruik repeteert iedere dinsdagavond van 20.15 tot 22.30 uur in Velp (bij Arnhem). Zie deze website voor verdere info, foto’s, filmpjes en luistermateriaal (bijvoorbeeld via soundcloud en youtube).

Profiel MUZIKAAL LEIDER
Schudden voor Gebruik zoekt per september 2022 een nieuwe muzikaal leider, die:

* met enthousiasme en natuurlijke autoriteit de groep leidt en stuurt, en daarnaast openstaat voor inbreng vanuit de groep;
* affiniteit en ruimschootse ervaring heeft met uitdagende, meerstemmige a-capellazang;
* het repertoire mede uitzoekt en vormgeeft, in samenwerking met de groep en eventueel een regisseur;
* bij voorkeur zelf kan arrangeren;
* gevoel voor theater heeft en het leuk vindt daarin iets toe te voegen;
* gestructureerd is, tijdig planningen voor repetities/optredens kan opstellen en ons en zichzelf daaraan kan houden;
* bij voorkeur een opleiding heeft in de vocale lichte muziek, zoals koordirectie, vocal leadership of een applicatiecursus in die richting.

Ander nieuws

Feest!
20 mei: Lentemix met Schudden en Kix
Arnhem CS in de hoofdrol, met Schudden