Schudden voor Gebruik wint Witte Roos

Schudden voor Gebruik wint Witte Roos

Afgelopen zaterdag 16 maart 2024 organiseerde BALK Festival centraal 2024 een korenfestival in het ICOONtheater te Amersfoort. 

Schudden voor Gebruik deed sinds lange tijd weer eens mee met een festival buiten de regio. De dag bestond uit het volgen van workshops en het luisteren en kijken naar de andere koren. Dit was ook het doel van het festival. Er was geen competitie, maar de koren konden inspiratie opdoen van de andere (15) groepen/vocaal ensembles/koren. 

Toch was er nog wel een prijs te winnen. Traditioneel biedt BALK de Witte Roos aan. Het is een prijs voor het beste/leukste/knapste/origineelste Nederlandstalige lied van het festival. Het lied mocht een originele Nederlandstalige song zijn, maar ook een vertaling. Nadat alle koren hadden opgetreden werd de uitslag bekend gemaakt. Schudden voor Gebruik verdiende de Witte Roos met het nummer Kaas, dat wij, aangekondigd als hartig dessert , als slotnummer zongen. De jury was onder de indruk van de theatrale invulling van het nummer. In het juryrapport stond: "Wat een lef om zo het contrast op te zoeken" (Kaas).

Het nummer Kaas werd voor het eerst gezongen tijdens de Desalniettemin uitvoeringen in 2023. De tekst van dit lied is geschreven door Yentl en de Boer. Het koor arrangement is speciaal voor Schudden voor Gebruik gemaakt door Mattijs van de Woerd. De regie van het nummer Kaas is uitgetekend door Karin Schardt. 

En de prijs?

Een symbolische Witte Roos, met een certificaat voor de winnaar
met een waarde van € 300,-- door de winnaar te besteden aan een workshop naar keuze.

Vol trots gingen de Schudders weer huiswaarts. Aankomende dinsdag is er alweer een repetitie voor een volgend optreden.

Ander nieuws

De sprookjes gaan weer van start!
Marc Buijs is onze nieuwe muzikaal leider!
Arnhem CS in de hoofdrol, met Schudden