Mirjam van Wijk

Zangeres en dirigente Mirjam van Wijk is vanaf 2024 officieel de muzikaal leider van Schudden voor Gebruik en vliegt het jaar vol enthousiasme en ambitie in. Sinds zij deze theaterzanggroep ontdekte is ze fan, en heeft altijd gedacht: “Als er ooit een plekje vrijkomt, dan is dat écht een groep voor mij!” Met een achtergrond in muziektheater (ArtEZ, 2015), een cum laude diploma van de opleiding Dirigent Licht Vocaal (BALK, 2021) en vele vlieguren als dirigente, zangeres en arrangeur, is het dan nu zover!

Naast het dirigeren van verschillende koren, zingt Mirjam zelf in de prijzenwinnende groep Vocal Group Twelve, waarmee ze naast de jaarlijkse tour met een eigen show afgelopen jaar o.a. mocht optreden bij Theater Na De Dam in Utrecht. Ook heeft zij meegewerkt aan kleine tot grote muziektheaterproducties in Arnhem en daarbuiten, zoals De Witt of Oranje (tour, 2016), Het Pauperparadijs (Carré, 2018 en Veenhuizen, 2023), Mammoet (Drenthe, 2019) en het Pegasus Wandelfestival (Theatergroep Maanlanders, 2021). Sinds 2022 werkt Mirjam ook als muzikaal leider bij Theater Klare Taal; een theatergroep voor mensen met een beperking, waar zij de muziek voor de voorstellingen maakt en zelf uitvoert met de spelers van het gezelschap.

Tussen al die bedrijven door, geeft Mirjam bevlogen en inspirerende workshops/optredens op allerlei locaties en evenementen. “Voor mij gaat dit vak over meer dan alleen mooie muziek maken of een goede show neerzetten. Ik wil verhalen vertellen, mensen raken en verbinden door muziek en theater.” Meer van haar horen? Zie Mirjams eigen YouTube-kanaal of kijk verder op haar website.

Marc Buijs
Marc Buijs
Marc Buijs was muzikaal leider van Schudden voor Gebruik bij het programma 'Desalniettemin' in 2023.
Elke Jansen
Elke Jansen
Elke Jansen was muzikaal leider van Schudden voor Gebruik van 2007 tot 2022